tiistai 9. joulukuuta 2014

Päivä Phuketissa

Päätimme pyhittää yhden lauantain Phuketissa käymiselle. Lähinnä shoppailun takia, mutta innostuttiin lähtemään myös Monkey Caveen ja Phuketin eläintarhaan, sillä meidän taksikuski niitä ehdotti. Päivä oli tosi pitkä, ensimmäiset 3 tuntia kuluivat autossa Krabista Phuketiin, mutta onneksi lähdettiin hyvissä ajoin, tuntui että päivä hujahti todella äkkiä ohitse. Phuketissakaan ei mitkään hirmuiset shoppailumahdollisuudet olleet ja siihen vähän petyttiin, mutta kokonaisuudessaan päivässä oli kaikkea muutakin kivaa, niin loppuen lopuksi se ei jäänyt harmittamaan! Olisi varmaan pitänyt lähteä sitten ihan Bangkokiin saakka, hahah!

Ensimmäisenä pysähdyttiin Monkey Cavessa, missä portilla oli paljon apinoita (jälleen) vastassa. Tällä reissulla tuli kyllä nähtyä paljon apinoita, niin ihania otuksia ne kun ovatkin! Sisällä luolassa oli paljon buddhapatsaita, sekä yksi munkki rukoilemassa. Suosittelen käymään, ihan näkemisen arvoinen ihan apinoiden käyttäytymisestä lähtien. Me tultiin nimittäin niin oikeaan aikaan portille syöttämään niitä, niillä näytti olevan nimittäin juuri ruokailuaika. Tunnin kiertelyn jälkeen kaikilla apinoilla oli nähtävästi masut täynnä ja ne olivat tipotiessään.

IMG_6409
IMG_6436
IMG_6426 IMG_6431 IMG_6449 IMG_6454

Tämä pieni apina oli niin raasu, että siitä piti ottaa kuva.. Toisella oli sormi tulehtunut ja räkää valui nenästä, harmi ettei itse pystynyt tehdä mitään. Annettiin me sille oma pieni banaani, mutta ei se pystynyt edes oikein syömään mitään.

IMG_6457

Monkey Caven jälkeen alkoi jo nälkä hiukoa, joten pysähdyttiin pienempään Tesco ostoskeskukseen etsimään ruokapaikkaa. Onneksemme löydettiin aivan ihana sushiravintola, josta sai todella hyvää sushia! Luotettiin siihen että raakakala oli näin sushipaikassa ihan syötävää.. mutta onneksi mentiin nimittäin niin se olikin!

IMG_6464

Nyt kuvia sitten eläintarhasta! Näitä voi olla samankaltaisia montaa peräkkäin kun on vaan räpsinyt, mutta ehkä se ei haittaa. Käytiin eläintarhassa ollessamme katsomassa 3 eri eläinnäytöstä (kroko, norsu ja apinanäytökset), sillä ne sisältyivät lippuihin. Kaikki esitykset olivat kyllä tosi hyvin suunniteltuja ja hienoja, mutta parit eläimen pahoinpitely kohdat eivät olleet kivaa katseltavaa. Mm. Norsun tökkiminen terävällä kepillä tai apinan vetely kaulapannasta. Onneksi ohjaajat tekivät ne melkein huomaamattomasti, mutta tämmönen animal-lover kuitenkin huomaa kaiken.. Jännittävin näytöksistä oli ehdottomasti krokotiilinäytös, sillä ohjaaja pisti pään sen suuhun!

IMG_6498 IMG_6511 IMG_6613 IMG_6628 IMG_6773 IMG_6756

Eläintarhassa oli myös tiikeri, norsu sekä oranki, minkä kanssa olisi voinut ottaa kuvat. Itse en kuitenkaan halunnut mennä ottamaan tiikerin kanssa mitään kuvia, sillä se oli vain kaulapannasta kiinni ja kuvaajalla oli toinen käsi jo valmiiksi syöty, ei siinä vaiheessa hirveesti houkutellut mennä tiikerin viereen poseeraamaan... Aplodit niille ketkä siihen uskaltaa mennä!
    IMG_6472IMG_6745 IMG_6740
IMG_6619

Yhdessä vaiheessa meillä oli tilaisuus syöttää krokotiilejä heittämällä aidan yli kanoja.. Oli kyllä mielenkiintoista katseltavaa! Ja miten nopeesti ne nappasi ne ruuat.

IMG_6668 IMG_6538 IMG_6811 IMG_6554 IMG_6867 IMG_6536 IMG_6825 IMG_6862

9 kommenttia:

 1. Eikö tunnu pahalta laittaa rahat eläinrääkkäykseen.... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläintarhaan me ne rahat laitettiin, noista näytöksistä ei ees tiedetty aluksi :) mun mielestä eläintarhat on vaan plussaa siihen nähden kuinka nopeesti nämä eläimet katoavat täältä planeetalta vuosi vuodelta.

   Poista
  2. Yleensäkin thaimaan ja muiden aasian maiden eläintarhoilla sun muilla norsusafareilla on melko huono maine. Turisteja kehotetaankin olemaan menemättä näihin paikkoihin, sillä mennessään he vain tukevat tätä toimintaa ja näiden eläimien huonoja oloja...

   Poista
  3. Itse en oo kuullut huonoa kun vaan norsusafareista ja niihin ei nimenomaan menty, eläintarhat on mun mielestä ihan eri juttu, lukuunottamatta noita näytöksiä. Eläintarhoissa nimenomaan ruokitaan ja hoidetaan niitä eläimiä, tuskin ne siellä niitä kiduttaisikaan :D

   Poista
  4. Juu, kyllä perushoidosta huolehditaan ja pidetään eläimet hengissä. Se ei valitettavasti tarkoita sitä että eläimet voi hyvin siellä. Kumpa ihmiset ymmärtäisivät että laittamalla rahaa sisäänpääsyyn tukee kyseistä erittäin kyseenalaista toimintaa.

   Poista
 2. Hei! Ei liity tähän postaukseen, mutta minkä kokoinen se sun bajahuppari/poncho on? :)

  VastaaPoista
 3. Voi että, tuli ihan kyynel silmään ton pikkuisen apinan kohtalosta! Ihana blogi kuitenkin ja Sofia olet aina yhtä upea!

  VastaaPoista
 4. Hyvät kuvat! ihania eläimiä

  VastaaPoista
 5. Söpöjä apinoita! ♡ Ja ootte kyllä tosi hyvännäköinen pari! :)

  VastaaPoista