torstai 10. heinäkuuta 2014

Vatikaanissa

Perjantaina 27.6. otettiin suunnaksi Vatikaani. Olimme varanneet koko päivän pelkästään siellä käymiselle, joten kiirettä ei siis ollut. Kun nähtiin Pietarinkirkkoon menevät jonot, törmäsimme oppaaseen, joka kertoi että heillä olisi oma kiertue, jonka kautta pääsisi jonon ohi nopeasti ja kiertäisimme myös kaikki Vatikaanin museot. Päätettiin ottaa siis opastettu kiertue, mutta kyllähän siinä kesti hieman kauan odottaa, että oppaat keräävät enemmän porukkaa ryhmään.. Joten, en tiedä olisiko jonottaessa mennyt sittenkään kauaa. Mutta oli kyllä kivaa, kun sai kunnon selostusta englanniksi kuulokkeiden kautta, ja sain paljon enemmän tietoa Vatikaanin museosta.

IMG_1961 IMG_1973 IMG_1966
IMG_1974 IMG_1978

Vatikaanin museo on mielettömän iso, ja mulla olisi mennyt varmaan monta päivää jos olisin halunnut kiertää sen ajatuksen kanssa.. Museon lopussa on Sikstuksen kappeli, jossa olevat freskot ovat maalanneet mm. kuuluisa Michelangelo. Se on niin vaikuttavan näköinen paikka, että suosittelen käymään! Kuvaaminen kappelissa oli ehdottomasti kielletty ja vartijat pitivät siitä huolen.

IMG_1992 IMG_1993
IMG_2005 IMG_2010

Kuvia en hirveästi ottanut muutenkaan museossa, sillä niitä tauluja ja maalauksia oli ihan kyllästymiseen asti. 3-4 tunnin kohdalla, kun oltiin kierrelty, niin alkoi jo jalkoja sattumaan ja maha kurnimaan... Siellä kierrellessä menee kyllä oikeasti kokonaan ajantaju. Nähtävää on niin mielettömän paljon, tauluja, patsaita, tauluja ja patsaita... Loppuvaiheessa alkoi jo kuumuuskin rasittaa niin ei siinä vaiheessa enää jaksanut keskittyä oppaankaan puheeseen. Mutta vielä käytiin Pietarinkirkko vilkaisemassa sisältä, ja olihan se aivan mielettömän upea! Niin vaikuttava ja suuri kirkko. Huomasi, että vaatimattomuus ei kuulunut tähän kirkkoon, niin näyttävää ja suurta. Marmoria, kultaa, patsaita..

IMG_2017 IMG_2020 IMG_2040

Kuvassa yllä on Michelangelon kuuluisa Pietá-veistos, jossa kuollut Jeesus makaa Neitsyt Marian käsivarsilla. Kyseinen veistos on ainut jonka Michelangelo on signeerannut. Veistos jouduttiin laittamaan turvalasin taakse, sillä joku oli joskus mennyt vasaralla sitä hakkaamaan.

IMG_2078 IMG_2093 IMG_2139

Neljän tunnin jälkeen oltiin lopen uupuneita, ja lähdettiin etsimään ravintolaa Roomasta. Käytiin parissa vaatekaupassa ja sen jälkeen suunnattiinkin väsyneinä hotellille lepäämään! Illalla sitten lähdettiin syömään raflaan, jossa oltiin viime vuonnakin. Asiakaspalvelu ei toisaalta ollut niin hyvää kuin edellisessä ravintolassa, mutta ruoka sen sijaan aivan taivaallista! Ps. Vastauspostaus kysymyksiinne on tulossa, hieman myöhässä tosin! Vastausvideon olen ajatellut toteuttaa :)

5 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Ois kyllä joskus kivaa päästä Roomaan ja varsinkin Vatikaaniin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo Rooma ja Vatikaani on kyllä käymisen arvoiset paikat :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jos ton verran sait koko postauksesta irti niin pahoittelen! En kylläkään jaksa korjata nyt heittomerkkiä toiseen suuntaan :D

   Poista
 3. Näyttää tosi upeelta! :)

  VastaaPoista