torstai 11. heinäkuuta 2013

Rome - first day

Allora! Vihdoin oon päässyt turvallisesti kotiin. Istuin eilen yhteensä noin 11h :D Autossa, lentokoneessa, lentokoneessa, autossa ja nyt sitten omalla sängyllä viimeinkin. Mulla olikin välilasku Berliinissä ja lensin muutenkin IHAN ekaa kertaa yksin, reitti oli Rooma-Berliini-Helsinki. Kaikki sujui kyllä paremmin kuin hyvin ja nyt on ihanaa olla kotona, vaikka kaipaan jo tosi paljon takaisin... ♥

Kuviahan mä räpsin yhteensä vajaat 1000, joten postauksia on tulossa teille vaikka minkä verran! Kuten varmaan sanoin silloin, niin oltiin ensimmäiset neljä päivää Roomassa kun tultiin, joten ajattelin että postailen Rooman kuvat teille ensin. Joten olkaapa hyvät, täältä tulee :)


Tultiin siis Ariston Hotellille sunnuntai iltana 23.6. ja lähdettiin heti syömään johonkin läheiseen ravintolaan. Ei tarvinnut kun 10 sekuntia seistä siinä ravintolan vieressä kattelemassa menuuta niin johan eteen oli tehty jo pöytä! Muutenkin ihan mielettömän ihania kaikki ne tarjoilijat siellä. En tavannut neljän päivän aikana yhtään huonolla tuulella olevaa tarjoilijaa! :) Oli siis ihanaa aina joka ilta käydä syömässä, kun etukäteen tiesi että tulee hyvää palvelua.


Maanantaina otettiin suunnaksi Colosseum, koska se oli pakko nähdä ensimmäiseksi. Se oli juuri sen kokoinen mitä olin kuvitellut ja porukkaahan siellä oli meidän lisäksi muutama myös... Pelkkijä turisteja siis! Muutamiin suomalaisiinkin taidettiin törmätä :D Jännä kuvitella, että miten ihmeessä noin iso stadion on rakennettu, kun ei ollut käytössä minkäänlaisia ''apuvälineitä'' niin kuin nykypäivänä...


Seuraavaksi kierreltiin Forum Romana ja kuninkaiden huvittelupaikkoja ja ''asuinpaikkoja'', ei enää tuu mieleen mitään niitä paikkojen nimiä koska niitä oli aivan liikaa :D Oltiin kuitenkin kaiken kävelemisen jälkeen nälissämme ja etsittiin sitten joku läheinen ravintola ja mentiin syömään.


Ruuan jälkeen ei kuitenkaan haluttu lähteä vielä hotellille käppäilemään, vaikkakin oltiin jo aika väsyneitä. Käytiin sitten Trevin suihkulähteellä kattelemassa sitä että miten niin paljon ihmisiä haluaa ottaa kuvan yhdestä suihkulähteestä! :D Haha mutta olihan se aika upea.


Suihkulähteeltä lähdettiin sitten kävelemään hotellille päin, freesauduttiin ja parin tunnin päästä lähdettiin viettämään iltaa hotellin vastapäätä olevalle ravintolalle. Tälläinen oli suurinpiirtein mun ensimmäinen päivä Roomassa! Seuraavana päivänä lähdettiinkin käymään Espanjalaisilla portailla ja shoppailukadulla, seuraava postaus tulee mahdollisimman pian kun saan kaikki kuvat käytyä ensin läpi :)

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!:) En malta odottaa että pääsen itsekin noihin maisemiin! Saan kyllä odottaa aika kauan, suunnataan Roomaan nimittäin vasta ens pääsiäisenä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, tekisin mitä vaan jos pääsisin tuonne vielä! :) Vatikaanin kirkko jäi vielä näkemättä, koska itse Paavi oli siellä puhumassa (+miljoona muuta ihmistä kattomassa), joten täytyyhän sinnekin vielä sitten lähteä erillisellä reissulla ;)

   Poista
 2. Kivoja kuvia :)!
  P.S Mä haluun kans Italiaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos :) Rahaa säästämään ja menoksi!!

   Poista
 3. Jes oot elossa! Sulta ei ollut tullut postauksia niin pitkiin aikoihin, mutta nyt tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No viikko ei nyt kovin pitkä aika oo... :D ku en muutenkaa jaksanut postailla huonoja kuvia ipadilta...

   Poista
 4. Kivoja kuvia! Vähän hauska nähdä näitä kun itse oon käynyt ihan samoissa paikoissa :)

  VastaaPoista
 5. Apua ihana Banneri !! ja ihana sä!
  liityin lukiaks !

  Voitko laittaa kysymystä tulee? (:
  http://readmylifelaukku.blogspot.fi/2013/07/ask-me-anything.html

  VastaaPoista